Structurele zonwering

Structurele zonwering : de zonwering met een esthetische meerwaarde en praktische voordelen. Deze zonwering wordt structureel in de buitenzijde van uw woning verwerkt, het perfecte visitekaartje voor uw buitengevel in combinatie met aangename temperaturen in de woning!

Structurele zonwering horizontaal

U kan kiezen voor horizontale luifels boven het raam. Zulke zonneluifels bieden tijdens de zomer een goede beschaduwing zonder het uitzicht naar buiten te verstoren. Ze laten tijdens de winter, bij lage stand van de zon, de aangename zonnewarmte in uw woning binnen. 
Bovendien vormen ze een esthetische meerwaarde voor uw woning. Deze zonneluifels worden gevormd door Sunclips of Icarus lamellen. Deze lamellen zijn meestal vast, maar kunnen ook beweegbaar zijn.

Structurele zonwering verticaal

Voor de realisatie van een optimale zonwering verticaal kan eveneens gekozen worden uit een ruim gamma vaste of beweegbare alu systemen van Renson. We noemen dit structurele zonwering: ze zijn permanent aanwezig en kunnen niet ingerold worden. Alle types structurele zonwering verticaal hebben één ding gemeen: ze zijn efficiënt maar vormen tevens een esthetische meerwaarde voor uw woning. 

U kan kiezen voor verticale lamellen vóór het raam. Het kan gaan om Loggia panelen of andere oplossingen op maat.

Loggia panelen

Loggia panelen zijn alu kaders die worden opgevuld met lamellen of een doek . Ze worden verticaal tegen uw raam geplaatst. Loggiapanelen beschermen tegen de zon, tegen inkijk en in sommige gevallen tegen regen en wind.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Opvulling van het Loggiapaneel:
  • De lamellen zijn van hardhout (Loggia Wood) of aluminium (Loggialu)
  • De lamellen zijn beweegbaar (Loggia Privacy) of vast (Loggia Paro)
  • Het alu kader wordt opgevuld met een warmtewerend doek, zoals een glasvezeldoek
 • Plaatsing van het Loggiapaneel:
  • vast voor het raam geplaatst
  • op rails, zodat het een schuifpaneel wordt

Integratie

Loggia panelen vormen een prachtige aanvulling op uw terrasoverkapping van Renson. Zowel de Camargue, de Algarve, de Lapure als de Skye kunnen uitgerust worden met Loggiapanelen aan de zijkanten. Dit zorgt ervoor dat u nog langer kunt gebruik maken van uw Pergola. Ze zorgen voor beschutting tegen de regen, de zon en de wind en garanderen uw privacy.

Oplossingen op maat

Naast de standaard Sunclips of Icarus luifels, kunnen we met de lamellen van Renson op zoek gaan naar oplossingen op maat. Dit wil zeggen dat we met het Renson structurele zonwering gamma op zoek gaan naar een oplossing voor uw specifiek probleem.

Wij begeleiden u, als RENSON® Ambassador,  graag in uw keuze voor het type structurele zonwering dat bij uw woning past.