Lapure

De Renson Lapure staat synoniem voor een minimalistische designoverkapping aan je huis. De discrete aluminium kolommen van deze terrasoverkapping met doek past perfect met een moderne woning, maar in de Classic Line-uitvoering met kroonlijsten en ornamenten past de Renson Lapure prachtig bij een klassieke bouwstijl.

Wij begeleiden u, als RENSON® Ambassador, graag in de keuze van de gepersonaliseerde Lapure voor uw terras.

Deze overkapping is makkelijk koppelbaar, handig voor wie zijn terrasoverkapping met doek in de toekomst zou willen uitbreiden. Het screendak beschermt je tegen water, wind en zon én kan volledig open voor een panoramisch zicht op de blauwe lucht of sterrenhemel.

Bij de zoektocht naar een geschikte zonbescherming voor het terras, wordt nog zeer vaak teruggegrepen naar een klassiek knikarmscherm. We willen echter vaker en langer kunnen genieten van het buitenleven. Een screendak met vaste structuur en verankering in de grond biedt naast beschaduwing ook bescherming tegen regen en wind, zodat het weer je niet hoeft te weerhouden om toch van de buitenlucht te kunnen genieten. Een slim alternatief voor een zonneluifel is de Lapure.

Deze overkapping bestaat uit een zonwerend en waterdicht screendak. De Lapure rust op elegante en discrete aluminium kolommen en wordt aan uw gevel bevestigd. Het doek zit opzij vast met een rits in geleiders waardoor deze pergola erg windvast is. Wanneer het dak gesloten is biedt de Lapure beschutting tegen zon, wind en regen. Bij een open dak verliest men binnen geen licht en warmte, terwijl de lichte structuur visueel niet stoort. De Lapure kan tot 40m² van uw terras overdekken.

De grote voordelen tegenover een traditionele zonwering zijn dus de windvastheid, de grote uitval en de waterbestendigheid.  Met Lapure biedt Renson een screendak met het Rensonscreen Waterproof doek dat steeds onder spanning blijft door de ritstechnologie.

De voor- en nadelen van knikarmschermen, screendaken en Lapure voor u op een rij:

KnikarmschermLapure®
Screendak onder spanning met
Rensonscreen Waterproof en rits
Bescherming tegen zonBescherming tegen zon, felle regen
en zwaardere wind
Bij uitgerold doek:
Windklasse 2: tot 37 km/u
(frisse bries)
Bij uitgerold doek:
Onbediend bestand tot 100km/u
Bij bedienen van de motor:
Windklasse 3: tot 48 km/u
De constructie blijft stabiel bij felle windbuien
Geen bescherming tegen regenBescherming tegen regen
Bij felle regen blijft het doek mooi gespannen met optimale waterafvoer. Geen zakvorming op de screen.
Geen waterafvoerWaterafvoer via de kolommen (bij niet verschoven kolommen)
Uitval tot 4mUitval tot 5m
(zonder extra kolom)
Open zicht bij ingerold doek
Geen kolommen
Open zicht bij ingerold doek
Vaste constructie van de kolommen
Knikarmen blijven zichtbaar onder het uitgerold doekZeer hoge afwerkingsgraad (geen zichtbare schroeven, elegante overgang van de profielen)

Producten die u ook kunnen interesseren: CamargueAlgarveAlgarve Canvasverandadaken.