Windvaste screens

Screens of doekzonwering aan de buitenkant van de woning helpen u op een dynamische manier om een heel jaar lang van uw woning te genieten, mét behoud van doorkijk naar buiten.

Wij begeleiden u, als RENSON® Ambassador, graag in de keuze van de ideale screens voor uw woning.

Grote raampartijen zijn meer en meer de norm. Ze zorgen ervoor dat er nog veel natuurlijk licht naar binnen komt. Helaas kunnen ze er ook voor zorgen dat uw woning onaangenaam warm wordt. De verticale zonwering Fixscreen van Renson zorgt ervoor dat u uw woning optimaal kan beschermen tegen warmte en licht.

Deze windvaste verticale screens hebben volgende kenmerken:

 • Windvast in elke positie
  De fixscreen heeft een ingenieus ritssysteem, waardoor de screen gegarandeerd windvast is tot 130 km/u (in gesloten stand). Dit komt overeen met een orkaan van 12 Beaufort! U kan dus uw fixscreen met een gerust hart naar beneden laten, ook als u niet thuis bent.
 • Design van de kast – discreet en compact
  De alu omkasting is beschikbaar in alle RAL-kleuren. Bij de keuze van het type kast zijn er verschillende mogelijkheden. Voor nieuwbouw of renovaties kan de Fixscreen worden ingewerkt. Wanneer inbouw niet mogelijk is, is er keuze tussen 2 soorten kasten: recht (square design) of zacht gebogen (softline design).
 • Glasvezeldoek – strak en transparant
  Een glasvezeldoek geeft een perfect rimpelloos resultaat, zelfs bij grote oppervlaktes. De kleine gaatjes in dit doek zorgen voor ventilatie en een goede doorkijk. Bovendien zijn deze doeken warmte- en lichtwerend en beschermen ze uw meubels tegen verkleuring. Ook een volledig verduisterend doek ik mogelijk.
 • Privacy verzekerd
  Het glasvezeldoek zorgt overdag voor privacy. Het doek zorgt er immers voor dat doorzicht naar buiten mogelijk is, maar naar binnen niet.
 • Grote oppervlaktes
  De fixscreen doekzonwering is mogelijk voor een raamoppervlakte tot max. 22 m², met behoud van een strak doek dankzij de windvaste fixscreen®-technologie.
 • Insectenwerend
  De fixscreen® houdt in gesloten positie insecten tegen. Dit laat u toe om uw huis intensief te ventileren zonder vervelende insecten die binnendringen.
 • Beste garantie op de markt
  Renson geeft 5 jaar fabrieksgarantie op alle gebreken die zich voordoen bij normaal gebruik en onderhoud en maar liefst 7 jaar garantie op de Fixscreen®-technologie (rits blijft in zijgeleider en optimale hechting van de rits aan het doek ). Dankzij een perfecte installatie door Suncomfort en de beste garantie op de markt geniet u jarenlang van deze  duurzame zonwering, zonder zorgen.
 • Automatische bediening Somfy io of Solar
  De verticale doekzonwering van Renson is steeds voorzien van een Somfy motor. Suncomfort stemt de werking van uw zonwering volledig af op uw woonbehoeften. Dit kan gaan van bediening met zender tot bediening met de smartphone .
  NIEUW SOLAR motor op zonne-energie : Sinds 1 januari 2019 is de Fixscreen 100 Solar gelanceerd. Deze kende al vanaf het begin een overweldigend succes en ook op Batibouw kreeg deze zonnecel oplossing veel belangstelling. Deze solar motoren maken bekabeling niet meer nodig.

Deze windscreens zijn perfect te integreren in pergola’sterrasoverkappingenverandadaken, en lamellendaken. Er bestaat ook een horizontale variant van de fixscreen voor windvaste zonwering op veranda’s of lichtstraten: de topfix. Wenst u ook te isoleren of volledig te verduisteren, dan kan u ook voor rolluiken opteren.