Parasols

Parsol

Een alternatief voor een zonneluifel is de parasol. Dit is ongetwijfeld de meest gebruikte vorm van zonwering aangezien het erg praktisch is en vaak ook relatief goedkoop in vergelijking met andere (permanentere) zonweringen.

Een parasol heeft volgende voordelen:

  • Het grote voordeel van een parasol is dat je, bij de meeste types, de parasol telkens kan opbergen en uitstallen wanneer je dat wenst. Dit verlengt enerzijds de levensduur van de parasol (omdat die niet voortdurend aan regen en wind wordt blootgesteld) en anderzijds geeft het ook een netter uitzicht als je deze zonwering kan wegnemen tijdens de winterperiode.
  • Een parasol is in de meeste gevallen goedkoper dan andere buitenzonwering systemen.
  • Je hebt heel veel keuzemogelijkheden bij parasols. Zowel van types, kleuren en stoffen.
  • Je hoeft niets aan je huis te bevestigen, waardoor het niet zo ingrijpend is

Onze parasols zijn van het merk Prostor. Zij hebben verschillende types. Allen zijn voorzien van het One Move systeem om de parasol vlot te kunnen openen.  

Wij helpen u graag in uw keuze naar de ideale parasol voor uw terras.

De mogelijkheden bij Prostor zijn:

  • Een vrijhangende parasol met de paal opzij. Meerder parasols op 1 paal zijn mogelijk waardoor je een grote oppervlakte kunt beschermen tegen de zon. Deze parasols kunnen een afgeronde of een rechte vorm hebben. Er bestaat ook een model dat zwenkbaar is. Dat is heel handig omdat je dan de parasol kan laten meedraaien met de zon.
  • Een traditionele parasol met paal in het midden. Deze parasols hebben steeds een afgeronde vorm.
  • Een parasol tegen de muur met telescopische arm. Dit zorgt ervoor dat u geen paal meer heeft en dat de parasol vrij discreet kan worden opgeborgen wanneer hij niet gebruikt wordt. Dit type parasol is zwenkbaar en kantelbaar.

Neem ook een kijkje bij onze zonneluifels als alternatief voor een parasol. Wenst u enkel de warmte binnen te weren, dan kan u opteren voor de structurele zonwering van Renson of screens. Een meer veelzijdige oplossing om uw terras langer gebruiken is het Outdoor Living gamma van Renson.