Rolgordijnen

rolgordijn verosol

Raamdecoratie – elegantie en stijl
Verosol heeft ook een prachtige collectie ongemetallisseerde doeken. Hierbij is de kleur van uw doek wel van belang. Het is zo dat donkere kleuren een goed doorzicht naar buiten geven maar de warmte (= licht)  absorberen en afgeven aan de ruimte binnen (= indirecte straling) waardoor er snellere opwarming is dan bij lichtere kleuren die eerder het licht (= warmte) reflecteren. Anderzijds kan men door lichte kleuren niet goed naar buiten kijken omdat er diffuus licht wordt verspreidt door de garens van het weefsel.

De rolgordijnen van MHZ kiezen wij vooral wanneer u op zoek bent naar grote rolgordijnen of volledige verduistering. Het SKID rolgordijn van MHZ is een innovatief rolgordijn, met kastje en zijprofielen, ideaal om een kamer te verduisteren. Het SKID rolgordijn wordt vooral geplaatst binnen de glaslatten, op een raam of op een deur en neemt daardoor heel weinig plaats in. Zowel met handgreep als met ketting te bedienen en verkrijgbaar in meerdere doeksoorten en kleuren.

Bent u op zoek naar op maat gemaakte rolgordijnen die  budgetvriendelijker zijn en niet dezelfde warmtewerende specificaties hebben als hierboven beschreven, dan kunt u bij ons kiezen uit het assortiment van Suncolor of Verano. Zij maken degelijke rolgordijnen tegen een betaalbare prijs. Ideaal voor projecten.

Een rolgordijn is de meest eenvoudige en veelzijdige  gordijn: er is een grote keuze aan doeksoorten en doekkleuren. Van heel transparant tot verduisterend, in heel veel kleuren,  afmetingen en bedieningen. Altijd op maat gefabriceerd, tot wel 16 m2 oppervlakte met motor of manueel.

Rolgordijnen zijn functioneel of decoratief. Suncomfort legt de nadruk op de verkoop van functionele binnenzonwering die de warmte weert, het licht filtert, of de kamer verduisterd. We werken hiervoor met de producten van Verosol, die meer dan 70 jaar ervaring heeft met de productie van gemetalliseerde, warmtewerende doeken.  Voor de raamdecoratie werken we met MHZ voor de mooie collectie, spitsvondige details en grote afmetingen. Verano en Suncolor hebben een mooi assortiment voor budgetvriendelijke oplossingen en projecten.

Binnenzonwering van Verosol: wel uitzicht, geen inkijk!

Grote ramen en veel binnenvallend licht in de woning is heel aangenaam maar in de zomerperiode wordt het vaak té warm. Binnenvallend zonlicht is de oorzaak en zorgt voor opwarming van het interieur. Door de goede isolatie in moderne woningen is deze warmte vaak moeilijk weg te ventileren. De oplossing is Verosol binnenzonwering! Even de voordelen van Verosol binnenzonwering op een rijtje:

 • Thermisch comfort
  Met hun gemetalliseerde doeken voorkomt men opwarming van uw woning. De doeken hebben een aluminium buitenlaag die een deel van de zonnestralen naar buiten reflecteert en zodus de ruimte veel minder snel opwarmt. Een bijkomend voordeel van binnenzonwering is dat het gemetalliseerde doek ook goed isoleert tegen koude temperaturen,  want zelfs met goed isolerend glas verliezen ook moderne woningen veel warmte via de ramen. Bovendien valt er zo veel energie te besparen, tot wel 25 procent. Verosol binnenzonwering zorgt dus voor meer comfort in huis, ook tijdens lange koude winternachten
 • Privacy mét behoud van doorzicht
  100% privacy hoeft niet te betekenen dat uw zicht van binnen naar buiten moeten belemmerd worden. Wat bepaalt of je door textiel kunt kijken? Vooral het licht dat langs het garen door de zonwering dringt. Dit diffuse licht veroorzaakt verblinding. Het gemetalliseerde doek van Verosol blokt juist dit diffuse licht. De speciale textuur van het Verosol rolgordijnen, zorgt er dus voor dat het zicht naar buiten overdag grotendeels wordt behouden, wat een gunstig effect heeft op ons gemoed. De alu laag langs de buitenkant zorgt er overdag voor dat buitenstaanders niet binnen kunnen kijken.
 • Licht filteren
  De aluminiumlaag bedekt de garens van het textiel volledig. Er kan geen licht meer door het garen maar alleen door de open weefstructuur van de stof. Het resultaat: wel uitzicht, maar geen last van hinderlijk licht. En ook belangrijk: geen inkijk overdag.
 • Eenvoudige bediening
  Verosol biedt alle comfort qua bediening: deze is niet alleen manueel met ketting maar ook gemotoriseerd met schakelaar of afstandsbediening.
 • Ruime doekkeuze – schoonheid en efficiëntie gecombineerd
  Verosol creëert sfeer in huis met modieuze kleuren en doeken. De transparantie van het doek kan afgestemd worden op de gewenste privacy. Men heeft de keuze uit meerdere doeksoorten: ultra-transparant, transparant, half transparant, ondoorzichtig, verduisterend.  Elk soort materiaal heeft zijn eigen zonwerende waarden, wat inhoudt dat iedere variant een andere mate van licht en warmte doorlaat én dat er nog doorkijk is naar buiten! Op deze manier kunt u zelf  selecteren welke oplossing het beste is en wat het mooist bij het interieur past. Gemetalliseerde doeken zijn kleuronafhankelijk, bijgevolg heeft de kleur van het doek weinig of geen invloed op de goede werking. Doordat de buitenzijde aluminiumkleurig is, kan men zowel donkere als lichte kleuren kiezen voor de binnenkant.
 • Verschillende types
  Standaard enkel het rolgordijn met zijsteuntjes, cassette waar het rolgordijn in een alu kastje zit, met kabelgeleiding voor kantelramen of deuren en met zijgeleiders.

 

Suncomfort begeleidt u graag bij de keuze van het de perfecte warmtewerende rolgordijn voor uw woning.