Rolluiken

Rolluiken zijn het product bij uitstek om uw comfort in huis te verhogen.  Ze zijn budgetvriendelijk en bieden tal van voordelen. De voornaamste voordelen van rolluiken zijn:

  • Veiligheid: rolluiken ontmoedigen inbrekers omdat ze inbraakvertragend werken. Wij bieden standaard een motor met anti optilveren aan. Die zorgen ervoor dat het rolluikblad niet naar omhoog kan geduwd worden.
  • Isolatie: dankzij de opgevulde alu lamellen kunnen rolluiken de kou in de winter buiten houden. Dat zorgt voor een optimaal thermisch comfort en voor een daling van uw energiefactuur.
  • Verduistering: met een rolluik kunt u uw woning 100% verduisteren. De kleine gaatje tussen de lamellen laten echter toe om toch nog wat licht en zuurstof toe te laten.
  • Warmtewerend: wanneer de temperaturen buiten oplopen, zorgt een rolluik ervoor dat de warmte bijna 100% wordt tegen gehouden.
  • Geluidswerend: rolluiken zorgen ervoor dat storende geluiden van buiten niet meer tot in uw woning geraken.
  • Privacy: inkijk is niet meer mogelijk dankzij rolluiken
  • Duurzaam: dankzij de automatische onderhoudscyclus en obstakeldetectie, die wij steeds voorzien in uw rolluik, gaat uw rolluik langer mee.

Wij hebben 2 merken van rolluiken in ons gamma: Bubendorff rolluiken en Verano rolluiken.

Rolluiken van Bubendorff zijn werkelijk het neusje van de zalm. Wat maakt hen zo speciaal? Bubendorff rolluiken zijn beschikbaar op zonne-energie. Het type rolluiken op zonne-energie, de zogenaamde ID2 Solar rolluiken,  zorgen ervoor dat er niet meer naar binnen hoeft geboord te worden om een aansluiting te maken op de stroom. Zo wordt een koudebrug vermeden. Bovendien moeten we geen kabelgootjes plaatsen waardoor het geheel esthetisch veel aantrekkelijker wordt. Ook deze rolluiken zijn voorzien van een anti optil systeem en obstakeldetectie. Bubendorff rolluiken zijn enkel beschikbaar met zender en/of klok. Bubendorff geeft 7 jaar garantie op alle onderdelen. Dit geldt ook voor de gewone ID2 rolluiken op stroom.

Bubendorff heeft tevens de mogelijkheid voorzien om de voordelen van een rolluik te combineren met de voordelen van een screen. De Bubendorff Activ Home is een rolluik met kantelende lamellen. Hierdoor kan u dus overdag de warmte weren, maar toch nog genieten van het zicht naar buiten. Activ Home rolluiken zijn voorlopig enkel beschikbaar op stroom en niet op zonne-energie.

ID2 SOLAR Video NL – YouTube

ACTIV’ HOME Video NL – YouTube

Verano rolluiken zijn budgetvriendelijk maar hebben toch alle bovengenoemde voordelen. Ze worden door ons standaard voorzien van een Somfy motor met anti optilveren, een automatische onderhoudscyclus en een obstakeldetectie. Dit is een iets duurdere motor, maar doorheen de jaren hebben we gemerkt dat deze motor veel duurzamer is. Hij gaat langer mee en zorgt er bovendien voor dat uw rolluik zelf langer meegaat, voornamelijk door de obstakeldetectie. Somfy bediening is mogelijk met een vaste schakelaar maar ook met een zender. U kan ook een klok aansluiten, die uw gebruiksgemak  nog vergroot. Op alle rolluiken van Verano zit 5 jaar fabrieksgarantie.

Indien uw reden voor het plaatsen van rolluiken vooral zonwering is, kunt u opteren om windvaste screens te plaatsen ipv rolluiken. Lees meer…