Dakvenster-raambekleding (Velux)

Velux is al jaren markleider in België voor wat betreft dakramen. In hun gamma hebben zij ook een ruime keuze aan raambekledingen. U kan uw raam zowel langs de buiten- als binnenzijde afschermen.

Velux materiaal aan de buitenzijde van het raam – Rolluiken en screens

Velux rolluiken hebben alle voordelen van gewone rolluiken. Het rolluik is perfect voor elke tijd van het jaar. Ze zorgen voor:

  • optimale verduistering
  • thermische isolatie in de winter, wat leidt tot een maximale  energiebesparing
  • bescherming tegen de warmte in de zomer
  • Geluiddempend – vermindert het contactgeluid van regen en hagel
  • Privacy
  • Beveiliging

Omdat dakvensters vaak wat moeilijker te bereiken zijn, raden wij steeds de Velux rolluik op zonne-energie aan. Dit rolluik maak plaatsing gemakkelijk en bekabeling onnodig.

In de zomer kan het erg warm worden op zolder. Oververhitting van deze ruimte kan men ook tegen gaan met een velux screen. Deze screens met bijna doorzichtig doek, houden ongeveer 85% van de warmte buiten. Ze kunnen gemakkelijk manueel bediend worden of met een motor op zonne-energie.

Suncomfort heeft ook rolluiken en screens voor gewone ramen.

Binnengordijnen – gordijntjes en vliegenwering

Daglicht regelen

Rolgordijntjes zijn er in verschillende kleuren en ontwerpen. Standaard rolgordijntjes dienen als raamdecoratie. Ze temperen het licht maar houden de warmte niet tegen.  Een alternatief zijn de jaloeziën. Dankzij de kantelende lamellen kan het licht en de doorkijk gemakkelijk worden geregeld. Plisségordijnen of vouwgordijnen zijn elegant en decoratief.  Bovendien kan men ze flexibel positioneren.
Voor volledige verduistering kiest u best voor de verduisterende rolgordijn  of plisségordijn van Velux. Deze verduisteringsgordijnen hebben bovendien aan de buitenzijde een zilveren alu  laagje dat de warmte tegen houdt.
The best of both worlds is mogelijk met de Duo gordijn van Velux. Hier wordt een verduisteringsgordijn gecombineerd met een plisségordijnt in 1 systeem. Zo kan u de verschillende functies van uw gordijn benutten: verduistering, privacy en warmtewering.
Meestal worden de gordijnen gewoon manueel bediend met motor op zonne-energie is ook mogelijk.

Insecten buiten houden

Velux heeft zijn eigen model van vliegenraam speciaal aangepast voor Velux ramen. Het duurzame transparante vliegengaas is oprolbaar in een kastje. Het kastje wordt op de muur geplaatst zodanig dat u uw Velux raam nog gedeeltelijk kan openzetten voor ventilatie. Combinatie met een gordijn is steeds mogelijk.

Suncomfort heeft ook raamdecoratie, binnenzonwering en vliegenwering voor gewone ramen.