Verandazonwering

Een veranda, serre of terrasoverkapping is vaak een extra leefruimte, met veel licht en natuurlijke warmte. Soms kan de temperatuur echter zo oplopen dat het onmogelijk wordt om van deze ruimte gebruik te maken. De ideale oplossing hiervoor is een horizontale doekzonwering. Dankzij het zonwerende doek worden warmte en licht tegengehouden. Wij plaatsen ook screentjes van het merk Velux.

Suncomfort begeleidt u graag in uw keuze van de perfecte verandazonwering.(neem contact).  Er zijn verschillende keuzemogelijkheden:

 • Uw verandazonwering en de wind
  Wenst u te allen tijde gerust te zijn dat uw zonwering veilig mag uitgerold zijn. Dan kiest u best voor de Topfix van Renson. Met zijn Topfix ontwikkelde RENSON een horizontaal doekzonweringsysteem voor dakvensters, lichtstraten en veranda’s. Dit systeem combineert het ingenieuze geleidingssysteem van de Fixscreen®-technologie met een geïntegreerd spansysteem voor een optimale doekspanning. Klapperende en gescheurde doeken behoren dan ook definitief tot het verleden.
  Bij grotere oppervlaktes kunt u opteren voor een Topfix Max, de grote windvaste broer van de Topfix van Renson.
  Verano heeft ook een degelijke verandazonwering voor grotere oppervlaktes. Het doek zit daar niet vast in de geleiders, waardoor de windvastheid kleiner is. Dit is op te lossen door het plaatsen van een windsensor.
 • Compacte kast
  De Topfix van Renson heeft een kastje van slechts 105 x 105mm en kan rechtstreeks tegen de veranda geplaatst worden. Voor grotere oppervlaktes kan de windvaste Topfix Max gebruikt worden, die een grotere kast heeft.
  De verandazonwering van Verano heeft een mooie platte kast en kan grote oppervlaktes aan. De geleiders staan op pootjes die ervoor zorgen dat de wind nog kan circuleren onder uw zonwering.
 • Warmtewerende doeken
  Op de Topfix van Renson kan enkel een Soltis doek (polyester). Dit zeer fijne en sterke doek zorgt ervoor dat het kastje van de Topfix erg compact is. Hetzelfde doek wordt gebruikt voor de Max versie.
  U kan uw Verano verandazonwering voorzien van een acryldoek of een polyesterdoek.  Al onze acryldoeken zijn van het merk Dickson en staan dus garant voor kwaliteit.  De polyesterdoeken zijn van Soltis en laten dankzij de kleine gaatjes nog licht door.
  De kleur van uw doek bepaalt de temperatuur, de sfeer en de lichtintensiteit onder uw doek en dus in uw woning. Deze zonwerende doeken houden ook de schadelijke UV stralen tegen en beschermen zo uw meubels tegen verkleuring.
 • Somfy motor
  Al onze verandazonweringen zijn voorzien van een Somfy buismotor. Dit garandeert de duurzaamheid van uw luifel. Somfy is immers nog steeds het toonaangevende merk wanneer het gaat om automatisatie. U kan uw verandazonwering bedienen met een vaste schakelaar, een zender, via sensoren of met smartphone en tablet.

U kan uw verandazonwering combineren met windvaste fixscreens aan de zijkanten voor een optimaal resultaat. Een verandazonwering kan ook geplaatst worden op een bestaande open constructie. Neem een kijkje bij onze verandadaken.

Wij begeleiden u, als RENSON® Ambassador,  graag in uw keuze voor type kast, bediening, kleur en doek