Rolluiken

Rolluiken zijn het product voor meer comfort in je woning. Ze zijn budgetvriendelijk en bieden tal van andere voordelen. 

Wij begeleiden je graag in de keuze van de ideale Rolluiken voor uw woning.

Bubendorff heeft de mogelijkheid voorzien om de voordelen van een rolluik te combineren met de voordelen van een screen. De Bubendorff Solar met oriënteerbare lamellen is een rolluik met kantelende lamellen. Hierdoor kan je dus overdag de warmte weren, maar toch nog genieten van het zicht naar buiten. Rolluiken zijn het product voor meer comfort in je woning.
Screens zorgen voor de juiste temperatuur
Screens of een overkapping zorgen voor de juiste temperatuur

De voornaamste voordelen van rolluiken zijn:

  • Veiligheidrolluiken ontmoedigen inbrekers omdat ze inbraakvertragend werken. Wij bieden standaard een motor met anti optilveren aan. Die zorgen ervoor dat het rolluikblad niet naar omhoog kan geduwd worden.
  • Isolatie: dankzij de opgevulde alu lamellen kunnen rolluiken de kou in de winter buiten houden. Dat zorgt dus voor een optimaal thermisch comfort en voor een daling van je energiefactuur.
  • Verduistering: met een rolluik kan je je woning 100% verduisteren. De kleine gaatjes tussen de lamellen laten immers toe om toch nog wat licht en zuurstof toe te laten.
  • Warmtewerend: wanneer de temperaturen buiten oplopen, zorgt een rolluik ervoor dat de warmte bijna 100% wordt tegen gehouden.
  • Geluidswerendrolluiken zorgen ervoor dat storende geluiden van buiten niet meer tot in je woning geraken.
  • Privacy: inkijk is niet meer mogelijk dankzij rolluiken
  • Duurzaam: dankzij de automatische onderhoudscyclus en obstakeldetectie, die wij steeds voorzien in uw rolluik, gaat uw rolluik langer mee.
  • Budgetvriendelijk

Wij werken overwegend met Bubendorff rolluiken. Deze rolluiken zijn ook beschikbaar op zonne-energie: de zogenaamde Solar rolluiken. Deze zorgen er immers voor dat er niet meer naar binnen hoeft geboord te worden om een aansluiting te maken op de stroom. Zo wordt een koudebrug vermeden. Bovendien moeten we geen kabelgootjes plaatsen waardoor het geheel esthetisch veel aantrekkelijker wordt. Bubendorff rolluiken zijn enkel beschikbaar met zender en/of klok. Bovendien geldt er 7 jaar garantie op onderdelen.

Bubendorff heeft de Solar rolluik met oriënteerbare lamellen in hun gamma. Dit is een rolluik met kantelende lamellen. Hierdoor kan je dus overdag de warmte weren, maar toch nog genieten van het zicht naar buiten.

Indien jouw reden voor het plaatsen van rolluiken vooral zonwering is, kan je opteren om windvaste screens te plaatsen in plaats van rolluiken.