Lapure

De Renson Lapure staat voor een designoverkapping aan. Het gaat hier immers om een terrasoverkapping in minimalistisch design. Verder passen de discrete aluminium kolommen van deze terrasoverkapping met doek ook perfect bij een moderne woning. In de Classic Line-uitvoering met kroonlijsten en ornamenten past de Renson Lapure dan weer prachtig bij bijvoorbeeld een klassieke bouwstijl.

Wij begeleiden je, als RENSON® Ambassador, ook graag in de keuze van de gepersonaliseerde Lapure voor jouw terras.

Deze overkapping is makkelijk koppelbaar en dus handig voor wie zijn terrasoverkapping met doek bijvoorbeeld in de toekomst zou willen uitbreiden. Het screendak beschermt je verder tegen water, wind en zon én kan het verder volledig open voor een panoramisch zicht op de blauwe lucht of ook de  sterrenhemel. Kortom, de ideale terrasoverkapping.

Bij de zoektocht naar een geschikte zonbescherming voor het terras, grijpt men met name nog zeer vaak terug naar een klassiek knikarmscherm. We willen echter vaker en langer kunnen genieten van het buitenleven. Daarom biedt een screendak met vaste structuur en verankering in de grond, naast beschaduwing, ook bescherming tegen regen en wind. Met als resultaat dat het weer je niet hoeft te weerhouden om toch van de buitenlucht te genieten. Daarom is de Lapure een slim alternatief voor bijvoorbeeld een zonneluifel.

Deze overkapping bestaat dus uit een zonwerend en waterdicht screendak. De Lapure rust verder op elegante en discrete aluminium kolommen en wordt aan uw gevel bevestigd. Het doek zit immers opzij vast met een rits in geleiders. Hierdoor is deze pergola ook zeer windvast. Met als extra resultaat dat, wanneer het dak gesloten is, de Lapure beschutting biedt tegen zon, wind alsook tegen regen. Bij een open dak verliest men binnen immers geen licht en warmte. De lichte structuur stoort verder ook visueel niet, integendeel. Op deze manier kan de Lapure tot 40m² van uw terras overdekken.

In tegenstelling tot een traditionele zonwering zijn de grote voordelen dus de windvastheid, de grote uitval en ook de waterbestendigheid. Met Lapure biedt Renson immers een screendak met het Rensonscreen Waterproof doek. Dat laatste blijft ook altijd onder spanning door de ritstechnologie. Kortom, alleen maar voordelen met de Lapure.

Daarom zetten we de voor- en nadelen van knikarmschermen, screendaken en Lapure nog eens op een rij voor jou:

KnikarmschermLapure®
Screendak onder spanning met
Rensonscreen Waterproof en rits
Bescherming tegen zonBescherming tegen zon, felle regen
evenals tegen zwaardere wind
Bij uitgerold doek:
Windklasse 2: tot 37 km/u
(met name bij frisse bries)
Bij uitgerold doek:
Onbediend bestand tot 100km/u
Bij bedienen van de motor:
Windklasse 3: tot 48 km/u
De constructie blijft dus stabiel bij felle windbuien
Geen bescherming tegen regen evenals tegen windBescherming tegen regen
Bij felle regen blijft het doek immers mooi gespannen met ook optimale waterafvoer. Ook geen zakvorming op de screen.
Geen waterafvoerWaterafvoer via de kolommen (met name bij niet verschoven kolommen)
Uitval tot 4mUitval tot 5m
(zonder extra kolom)
Open zicht bij ingerold doek
Ook geen kolommen
Open zicht bij ingerold doek
Vaste constructie van de kolommen
Knikarmen blijven ook zichtbaar onder het uitgerolde doekZeer hoge afwerkingsgraad (geen zichtbare schroeven, evenals een elegante overgang van de profielen)

Producten die jou bijvoorbeeld ook kunnen interesseren: CamargueAlgarveAlgarve Canvas en ook verandadak