Parasols

Een kwalitatieve parasol is onmisbaar geworden in de tuin. Zeker als je optimaal van je tuin wil genieten op zonnige dagen. Wist je trouwens dat een parasol ook de warmte vasthoudt en je als gevolg ook ‘s avonds nog laat nagenieten van je favoriete plekje in de tuin? 

Wij begeleiden je graag in de keuze van de ideale parasols voor jouw terras.

De Prostor parasols getuigen van een stijlvol design met zeer hoge kwaliteit van materialen. Ze zijn bovendien zeer gebruiksvriendelijk. De parasols zijn gemakkelijk te gebruiken door iedereen: eenvoudig te openen en te sluiten. Ontdek hier alles bij de keuze van de perfecte parasol voor jouw tuin. 

Denk op voorhand goed na welke jouw schaduw wens is?
Opteer dan voor een tafelparasol, een tuinparasol of een terrasparasol

De eerste stap naar de ideale parasol voor je tuin of terras is immers bepalen waar jij schaduw wenst te creëren. Is schaduw boven de eettafel voldoende? Of wens je eigenlijk schaduw over je volledig terras? Of eerder boven een loungezetel? De P3, P4 of P50 parasol is perfect geschikt voor kleine schaduwplaatsen (bijvoorbeeld +/ 6 m²), kies evenwel oor P7 indien je +/- 15 m² wenst te voorzien van schaduw. Voor grote schaduwoppervlaktes raden we de P6 parasol aan, deze biedt immers van 15 tot 40m² schaduw per unit. Verschillende P6 modules kunnen ook gekoppeld worden voor eindeloos schaduwplezier. Onbeperkte mogelijkheden dankzij de Prostor parasols!

Ook hebben we nog deze tip voor je! Het assortiment afmetingen en opties van de Prostor P6 parasol is met name zeer uitgebreid en dus bijna voor elk terras en elke wens geschikt.

Daarnaast is het van belang dat je ook bepaalt of je een vaste schaduwplaats wenst of dat de schaduw, en dus ook de parasol, verplaatsbaar moet zijn in de tuin? Indien je kiest voor een vaste plaats kan je een bevestiging voorzien zoals een grondanker.

Denk na over het type.
Zweefparasol, staande parasol of muurparasol?

Het meest gekende type is ongetwijfeld de klassieke vrijstaande parasol. Of kies je voor een vrij hangende of zweefparasol? Hierbij staat de voet naast de tafel en kan je het doek draaien voor meer schaduw afhankelijk van waar de zon zit. Je kan ook voor een muurparasol met telescopische arm gaan. Daarnaast kies je ook welke vorm het best past op je terras: een ronde of vierkante parasol. We bieden ook de keuze uit kleine parasols met een diameter vanaf 2.70m tot extra grote parasols met 4.20m doorsnede. Je kan ook opteren voor een extra module die meer schaduw brengt.

Tip! Kies je voor onze P7 parasol, dan kan deze parasol 300° ronddraaien. Zo heb je met één parasol schaduw op elk moment van de dag. Met onze P6 parasol kan je dan perfect kiezen voor één, twee, drie of vier parasols op één paal.

Personaliseer je parasol

In deze laatste stap beslis je ook nog over het kleur, het doek en de afwerking. Gezellige led verlichting om ’s avonds nog wat langer te blijven zitten, verwarmingselementen en een regengoot om verschillende parasols te verbinden maken verder het plaatje compleet. Onze parasoldoeken zijn ook wasbaar en makkelijk te vervangen. Je kan ze verder makkelijk beschermen met een parasolhoes om de levensduur te verlengen en ze bieden een almaar groter gebruiksgemak.