Windvaste screens

Windvaste screens staan garant voor een jaarlang genieten. Screens of doekzonwering aan de buitenkant van de woning helpen je inderdaad om op een dynamische manier een heel jaar lang te genieten van je woning te genieten. En dat ook mét behoud van doorkijk naar buiten.

Wij begeleiden je, als RENSON® Ambassador, graag in de keuze van de ideale screens voor jouw woning.

Grote raampartijen zijn hoe langer hoe meer de norm. Ze zorgen er immers voor dat er nog veel natuurlijk licht naar binnen komt. Helaas kunnen ze er ook voor zorgen dat je woning desalniettemin onaangenaam warm wordt. De verticale zonwering Fixscreen van Renson zorgt er ook voor dat je jouw woning optimaal kan beschermen tegen warmte en licht.
Screens of een overkapping zorgen voor de juiste temperatuur

Deze windvaste verticale screens hebben volgende kenmerken:

 • Windvast in elke positie
  De fixscreen heeft een ingenieus ritssysteem. Hierdoor is hij gegarandeerd windvast tot 130 km/u (in gesloten stand). Dit komt bijvoorbeeld overeen met een orkaan van 12 Beaufort! Je kan dus je fixscreen met een gerust hart naar beneden laten, ook als je niet thuis bent.
 • Design van de kast – discreet en compact
  De alu omkasting is beschikbaar in alle RAL-kleuren. Zo heb je bij de keuze van het type kast verschillende mogelijkheden. Voor nieuwbouw of renovaties kan de Fixscreen bijvoorbeeld worden ingewerkt. Wanneer inbouw evenwel niet mogelijk is, is er keuze tussen twee soorten kasten: recht (square design) of zacht gebogen (softline design).
 • Glasvezeldoek – strak en transparant
  Een glasvezeldoek geeft een perfect rimpelloos resultaat, zelfs bij grote oppervlaktes. De kleine gaatjes in dit doek zorgen immers voor ventilatie en een goede doorkijk. Bovendien zijn deze doeken warmte- en lichtwerend en beschermen ze je meubels tegen verkleuring. Ook een volledig verduisterend doek is mogelijk.
 • Privacy verzekerd
  Het glasvezeldoek zorgt overdag voor privacy. Het doek zorgt er immers voor dat doorzicht naar buiten mogelijk is, maar naar binnen niet.
 • Grote oppervlaktes
  De fixscreen doekzonwering is mogelijk voor een raamoppervlakte tot max. 22 m², terwijl je een strak doek behoudt dankzij de windvaste fixscreen®-technologie.
 • Insectenwerend
  De fixscreen® houdt in gesloten positie insecten tegen. Dit laat je dus toe om je huis intensief te ventileren zonder vervelende insecten die binnendringen.
 • Beste garantie op de markt
  Renson geeft 5 jaar fabrieksgarantie op alle gebreken die zich voordoen bij normaal gebruik en onderhoud, en ook maar liefst 7 jaar garantie op de Fixscreen®-technologie (rits blijft in zijgeleider en optimale hechting van de rits aan het doek). Dankzij een perfecte installatie door Suncomfort en de beste garantie op de markt geniet je trouwens jarenlang van deze  duurzame zonwering, zonder zorgen.
 • Automatische bediening Somfy io of Solar
  De verticale doekzonwering van Renson is verder altijd voorzien van een Somfy motor. Suncomfort stemt de werking van je zonwering ook volledig af op jouw woonbehoeften. Dit kan gaan van bediening met zender tot bediening met je smartphone .
  NIEUW SOLAR motor op zonne-energie : Sinds 1 januari 2019 is de Fixscreen 100 Solar gelanceerd. Deze kende met name al vanaf het begin een overweldigend succes en ook op Batibouw kreeg deze zonnecel oplossing veel belangstelling. Deze solar motoren maken immers bekabeling niet meer nodig.

Deze windscreens zijn verder perfect te integreren in pergola’sterrasoverkappingenverandadaken, en lamellendaken. Er bestaat ook een horizontale variant van de fixscreen voor windvaste zonwering op veranda’s of lichtstraten: de topfix. Wens je ook te isoleren of volledig te verduisteren, dan kan je ook voor rolluiken opteren.dus