Windvaste screens

Geniet optimaal van je woning

Optimaal genieten van jouw woning? Windvaste screens of doekzonwering van Renson aan de buitenkant van de woning helpen je om op een dynamische manier een heel jaar lang te genieten van jouw woning. Dit type zonwering behoud bovendien de doorkijk naar buiten.

Wat zijn windvaste screens?

Windvaste screens van Renson zijn zeer robuust en kunnen windstoten tot 130 km/u aan. Het doek kan altijd omlaag, ongeacht de weersomstandigheden. De Fixscreen is bovendien naadloos te integreren in pergola’s en lamellendaken. Als je op zoek bent naar warmtewering of verduistering van je woning, dan bieden windvaste screens de ideale oplossing! De Fixscreen beschermt jouw woning optimaal tegen warmte en licht. Heb je schuine of horizontale ramen, dan is de topfix van Renson de ideale oplossing voor jou.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Laat je overtuigen door de vele voordelen

We zetten de kenmerken van windvaste screens even op een rijtje:

  • Ze zijn windvast tot 120 km/u.
  • Er is overdag geen inkijk mogelijk.
  • Ze hebben de beste productgarantie op de markt (tot 7 jaar).
  • Ze zijn beschikbaar op solar energie, zodat geen kap-en breekwerk nodig is.

Meer weten? Lees dan zeker onze brochure!

Wil je je woning graag koel houden met windvaste screens? Neem dan snel contact met ons op of vraag je gratis offerte aan. Ben je eerder op zoek naar zonneluifels of structurele zonwering? Wij helpen je met veel plezier verder!

Is dit de zonwering waar je naar op zoek bent?

Aarzel dan zeker niet en vraag jouw vrijblijvende offerte aan.

Veelgestelde vragen over terrasoverkappingen

Wat zijn windvaste screens?

Windvaste screens zijn zonwerende schermen die aan de buitenkant van ramen worden geplaatst om zonlicht te filteren. Renson heeft een speciaal rits systeem dat ervoor zorgt dat het doek altijd strak in de geleiders zit, waardoor ze bestand zijn tegen windsnelheden tot 130 km per uur. Dat maakt hen stormvast. Windvaste screen zijn ook mogelijk in schuine situaties.

Hoe zijn windvaste screens opgebouwd?

Windvaste screens hebben een eenvoudige structuur: ze bestaan uit een aluminium kast, zijgeleiders, en een doek. De structuur is zo ontworpen dat het doek altijd strak in de geleiders zit, waardoor ze bestand zijn tegen windstoten tot 130 km/u.

Wat zijn de voordelen van windvaste screens?

Enkele voordelen van windvaste screens zijn:

  • hun weerstand tegen hoge windsnelheden
  • vermogen om zonlicht te filteren
  • bijdrage aan energiebesparing
  • geluidsreductie
  • verhoogde privacy.

Bovendien zijn ze ook insectenwerend en gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening. Windvaste screens zorgen ervoor dat een ruimte niet kan opwarmen en dat het zelfs bij grote hitte leefbaar wordt binnen.

Kunnen windvaste screens professioneel worden geïnstalleerd?

Ja, als Renson Premium Ambassador plaatsen we vaak windvaste screens bij bedrijven. We zorgen daarbij steeds voor een correcte en veilige installatie.

Wat is het verschil tussen windvaste screens en normale screens?

Windvaste screens zijn specifiek ontworpen om weerstand te bieden aan hoge windsnelheden, terwijl normale screens hier mogelijk minder goed tegen bestand zijn. Dit komt door een speciale ritsgeleiding bij windvaste screens die ervoor zorgt dat het doek altijd strak in de geleiders blijft, zelfs bij windstoten tot 130 km/u.

Hoe bedien ik mijn windvaste screens?

Al onze windvaste screens worden bediend met een Somfy motor, meestal met een afstandsbediening. Al onze modellen kunnen ook worden geïntegreerd met een Tahoma smart home systeem, waardoor u ze kunt bedienen via uw smartphone.

Zijn windvaste screens duurzaam en onderhoudsvriendelijk?

Windvaste screens zijn gemaakt van duurzame materialen zoals aluminium en hoogwaardig doek, wat ze zeer duurzaam maakt. Ze zijn ook ontworpen om weinig onderhoud te vergen. Reinigen kan meestal eenvoudig met een zachte borstel en water.

Welke kleuropties zijn beschikbaar voor windvaste screens?

Renson heeft meer dan 100 kleuren zijn standaard gamma, in verschillende glansgraden.

Bieden windvaste screens ook privacy?

Ja, naast zonwering bieden windvaste screens overdag ook privacy. Wanneer de screens volledig zijn neergelaten, kunnen mensen van buitenaf niet naar binnen kijken, terwijl u van binnenuit wel naar buiten kunt kijken.