Terrasoverkapping

Aan jouw de keuze!

Met een terrasoverkapping geniet je het hele jaar door comfortabel van het heerlijke buitenleven. Ga je voor een terrasoverkapping met lamellen, een overkapping met vast dak of toch eentje met een doek? Kies je voor een vrijstaande terrasoverkapping, of is een overkapping aan huis meer je ding? Bij Suncomfort vind je zeker wat je zoekt!

Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan, download onze brochure boordevol inspiratie of maak een afspraak in één van onze toonzalen in Aalst of Zellik!

Innovatie in actie

onze projecten laten het zien

Op zoek naar inspiratie voor jouw terrasoverkapping, zonwering of gevelbekleding? Of vraag je je af voor welke gordijnen of rolluiken je nu het beste kiest? Laat je dan snel verleiden door onze realisaties! We hebben onze mooiste pareltjes voor jou verzameld. Stuk voor stuk maatwerkoplossingen waar we enorm trots op zijn. 

Wat klanten van ons vinden

Didier Loomans
Didier Loomans
21/01/2023
Alles zeer in orde, duidelijke info tijdens bezoek, correcte afspraken, levering op tijd, netjes geplaatst en werken zeer netjes ter plaatse!
Wim Delestinne
Wim Delestinne
14/12/2022
We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Suncomfort. Vanaf het begin deskundig geholpen in de showroom waarbij men de tijd nam om de beste oplossing voor te stellen. Ook de plaatsing is met de nodige zorg en professionaliteit uitgevoerd.
Elien Logghe
Elien Logghe
02/12/2022
Recent een windvast screen op zonne-energie laten plaatsen door Suncomfort. Screen is van hoogstaande kwaliteit en zeer netjes geplaatst. Bovendien is het hele Suncomfort team, van verkoop over administratie tot montage, uiterst klantvriendelijk. Communicatie is zeer snel, proactief en gemaakte afspraken worden erg stipt opgevolgd. Kortom, Suncomfort is wat mij betreft een echte aanrader voor iedereen die een zorgeloos en kwalitatief project wenst.
Ludo Michiels
Ludo Michiels
29/09/2022
De camargue van Renson werd netjes geplaatst. De opties zijn ruim en we genieten er met volle teugen van. De service van Suncomfort was heel goed. Je betaalt er een zekere prijs voor maar krijgt er veel van terug. Doen!!
Alex Boon
Alex Boon
30/08/2022
Zeer goede info , gezien onze beperkte vraag namelijk 1 screen direct offerte opgemaakt . Top
Walter Maldeghem
Walter Maldeghem
12/08/2022
These people are top!!!
Kristien Droessaert
Kristien Droessaert
16/06/2022
Enorm vriendelijke en professionele ontvangst. Héél degelijk kwaliteit, héél stipt !
Guido Van Ransbeeck
Guido Van Ransbeeck
13/06/2022
Na een moeilijke start - de rolluik werd niet correct geplaatst waardoor ze verschillende malen defect raakte - werden we uiteindelijk toch goed geholpen.Wel jammer dat we in eerste instantie zelf werden 'beschuldigd' van het defect raken van de rolluik, en dat de techniekers zelf geen oplossing konden vinden voor het probleem.Ik heb hen er persoonlijk op moeten wijzen dat de rolluik scheef trok. Het is ook dankzij tussenkomst van de fabrikant zelf dat er juiste coclusies werden getrokken. Enfin, ik wil suncomfort het voordeel van de twijfel geven, daarom toch 4 sterren.....de rolluik doet het tot nu perfect, en hopelijk blijft dit zo. En alles werd onder garantie geregeld, mooi zo.
Daniel Marchand
Daniel Marchand
21/04/2022
Enkele jaren 12 zonne rolluiken laten plaatsen corect geplaats,alles op een halve dag ,en heel te vreden dany m.

Veelgestelde vragen over terrasoverkappingen

Wat kost een terrasoverkapping inclusief montage?

De kosten van een terrasoverkapping inclusief montage kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte, het materiaal, de complexiteit van het ontwerp en de arbeidskosten. Het is aan te raden om een offerte op maat aan te vragen om een nauwkeurig idee te krijgen van de kosten voor uw specifieke project.

Hoe heet een overkapping in de tuin?

Een overkapping in de tuin wordt op verschillende manieren aangeduid, afhankelijk van de functie en het ontwerp. Het kan worden aangeduid als een terrasoverkapping, pergola, tuinhuisje, veranda of paviljoen, onder andere termen.

Is een overkapping vergunningsvrij?

Of een overkapping vergunningsvrij is, hangt af van de lokale regelgeving en de specifieke kenmerken van de overkapping, zoals de grootte en locatie. Het is altijd raadzaam om dit te controleren bij uw lokale gemeente of stad om ervoor te zorgen dat u aan alle regels en voorschriften voldoet.

Is een terrasoverkapping meerwaarde?

Ja, een overkapping kan zeker een meerwaarde bieden. Het creëert extra bruikbare buitenruimte, verhoogt het comfort en de bruikbaarheid van uw tuin of terras, en kan de esthetische aantrekkingskracht van uw woning verbeteren. Dit alles kan bijdragen aan de algehele waarde van uw woning.

Hoe lang duurt het om een terrasoverkapping te installeren?

De installatietijd voor een terrasoverkapping varieert afhankelijk van de grootte en het ontwerp van de overkapping, evenals de arbeidsvereisten. Het is het beste om deze vraag te stellen aan de professional of het bedrijf dat de installatie uitvoert voor een specifiek tijdsbestek.

Hoe onderhoud ik mijn terrasoverkapping?

Het onderhoud van een terrasoverkapping is vrij gemakkelijk. Onze overkappingen bestaan grotendeels uit aluminium. Renson voorziet zelf een Clean en Protect set om het alu proper te houden en te beschermen? Regelmatig schoonmaken en inspecteren op schade helpen om de levensduur van uw overkapping te verlengen. Je kan altijd met ons contact opnemen indien jullie dit professioneel willen laten reinigen. Wij werken hiervoor samen met een poetsfirma die de producten goed kent en de juiste producten gebruikt