Terrasoverkapping

Aan jouw de keuze!

Met een terrasoverkapping geniet je het hele jaar door comfortabel van het heerlijke buitenleven. Ga je voor een terrasoverkapping met lamellen, een overkapping met vast dak of toch eentje met een doek? Kies je voor een vrijstaande terrasoverkapping, of is een overkapping aan huis meer je ding? Bij Suncomfort vind je zeker wat je zoekt!

Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan, download onze brochure boordevol inspiratie of maak een afspraak in één van onze toonzalen in Aalst of Zellik!

Innovatie in actie

onze projecten laten het zien

Op zoek naar inspiratie voor jouw terrasoverkapping, zonwering of gevelbekleding? Of vraag je je af voor welke gordijnen of rolluiken je nu het beste kiest? Laat je dan snel verleiden door onze realisaties! We hebben onze mooiste pareltjes voor jou verzameld. Stuk voor stuk maatwerkoplossingen waar we enorm trots op zijn. 

Wat klanten van ons vinden

Daniël Van Ginderdeuren
Daniël Van Ginderdeuren
09/05/2024
De eerste contacten via telefoon en mail met het team 'Suncomfort' verliepen zeer vlot. Het onthaal in de toonzaal en de uitleg over de screens was duidelijk en volledig. De gemaakte afspraken (leveringstermijn, plaatsing) werden correct nageleefd. De plaatsing, door een professioneel team, werden uitstekend uitgevoerd. Ik ben een zeer tevreden klant en zou Suncomfort zeker aanbevelen bij familie, vrienden en kennissen.
Denis Henrotte
Denis Henrotte
18/04/2024
Très tres content du travail fait pour l installation de screens. Respect les delais. Très bon services apres vente Je recommande fortement
Yolande Moerenhout
Yolande Moerenhout
08/12/2023
Reeds vele jaren tevreden klant bij Suncomfort, voor buitenzonwering (verticale en horizontale screens) en binnenzonwering (jaloezieën). Degelijk materiaal en professionele plaatsing, goede service-na-verkoop (alhoewel nog maar nauwelijks nodig gehad). Een aanrader!
kathleen de neve
kathleen de neve
25/11/2023
Na jaren dienst begaf onze Somfy zender het door een lekkende batterij. Één telefoontje naar Suncomfort : ze schoten daar meteen in actie en volgden de verzending op (die via de post wat vertraging had opgelopen). Heel fijn contact.
Ward Janssens
Ward Janssens
08/11/2023
We hebben recent op de kinderkamers rolluiken laten plaatsen door Suncomfort en zijn zeer tevreden van de samenwerking. Zowel het advies tijdens het plaatsbezoek, verdere communicatie tijdens bestelling, als de plaatsing van de rolluiken zijn zeer vlot verlopen. De plaatsing zelf was op een uurtje afgerond en we zijn op dit moment zeer tevreden van het resultaat!
Leen Van de Velde
Leen Van de Velde
06/11/2023
Aanrader. Van bezoek aan toonzaal met deskundige uitleg tot en met het plaatsen van de zonnewering door professionele en zeer voorname plaatsers.
Jolanta Stanczuk
Jolanta Stanczuk
02/10/2023
Ik ben zeer tevreden over het werk van Suncomfort. Zowel in de klantendienst als op het veld werken betrokken, professionele en zeer vriendelijke mensen. Ik zou het zeker aan anderen aanbevelen.
Christophe Van Nieuwenhove
Christophe Van Nieuwenhove
25/09/2023
Verschillende werken uitgevoerd met Suncomfort: -ze zijn zeer reactief -alle afspraken werden gerespecteerd. -goede communicatie Suncomfort is zeker aan te raden, we zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Nogmaals bedankt aan de hele team.
Geert De Paepe
Geert De Paepe
21/09/2023
Heel tevreden over het geleverde werk van Sun Comfort. Ook de service erna.Een aanrader! Geert & Veerle

Veelgestelde vragen over terrasoverkappingen

Wat kost een terrasoverkapping inclusief montage?

De kosten van een terrasoverkapping inclusief montage kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte, het materiaal, de complexiteit van het ontwerp en de arbeidskosten. Het is aan te raden om een offerte op maat aan te vragen om een nauwkeurig idee te krijgen van de kosten voor uw specifieke project.

Hoe heet een overkapping in de tuin?

Een overkapping in de tuin wordt op verschillende manieren aangeduid, afhankelijk van de functie en het ontwerp. Het kan worden aangeduid als een terrasoverkapping, pergola, tuinhuisje, veranda of paviljoen, onder andere termen.

Is een overkapping vergunningsvrij?

Of een overkapping vergunningsvrij is, hangt af van de lokale regelgeving en de specifieke kenmerken van de overkapping, zoals de grootte en locatie. Het is altijd raadzaam om dit te controleren bij uw lokale gemeente of stad om ervoor te zorgen dat u aan alle regels en voorschriften voldoet.

Is een terrasoverkapping meerwaarde?

Ja, een overkapping kan zeker een meerwaarde bieden. Het creëert extra bruikbare buitenruimte, verhoogt het comfort en de bruikbaarheid van uw tuin of terras, en kan de esthetische aantrekkingskracht van uw woning verbeteren. Dit alles kan bijdragen aan de algehele waarde van uw woning.

Hoe lang duurt het om een terrasoverkapping te installeren?

De installatietijd voor een terrasoverkapping varieert afhankelijk van de grootte en het ontwerp van de overkapping, evenals de arbeidsvereisten. Het is het beste om deze vraag te stellen aan de professional of het bedrijf dat de installatie uitvoert voor een specifiek tijdsbestek.

Hoe onderhoud ik mijn terrasoverkapping?

Het onderhoud van een terrasoverkapping is vrij gemakkelijk. Onze overkappingen bestaan grotendeels uit aluminium. Renson voorziet zelf een Clean en Protect set om het alu proper te houden en te beschermen? Regelmatig schoonmaken en inspecteren op schade helpen om de levensduur van uw overkapping te verlengen. Je kan altijd met ons contact opnemen indien jullie dit professioneel willen laten reinigen. Wij werken hiervoor samen met een poetsfirma die de producten goed kent en de juiste producten gebruikt