Zonweringspecialist Suncomfort neemt Smuk over

Twee Renson Premium Ambassadorships (Aalst/Zellik) verenigd

Nog voor de jaarwisseling was de overname van Smuk door Suncomfort een feit. De beide Renson Premium Ambassadors zijn sinds 12 december 2022 gebundeld. Met de overname wordt het actieterrein van Suncomfort uitgebreid tot Aalst en verhuist het magazijn. Voor Smuk groeit het aanbod met Renson gevelbekleding en structurele zonwering. 

Koen Coffé (eigenaar Suncomfort): “Wij waren al een tijdje aan het kijken naar investeringsmogelijkheden. Toen ik via Renson vernam dat Smuk op zoek was naar opvolging, was mijn interesse gewekt. Suncomfort heeft heel wat raakpunten met Smuk en ook qua waarden zaten wij op dezelfde golflengte als familiebedrijven die service en kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Naast de uitbreiding van ons actieterrein en hun gamma, brengt Suncomfort ook nog een digitalisatie én een expertise op het vlak van projecten met zich mee. Ook onze netwerking betekent een extra troef.”

Marc De Wulf (oprichter en bestuurder Smuk): “Eens je wat jaren op de teller hebt, begin je al na te denken om het rustiger aan te doen. Wij gingen op zoek naar overnemers, en Koen liet merken interesse te hebben in gebiedsuitbreiding, aangrenzend aan zijn regio. Suncomfort kocht na wat overleg de gebouwen en de aandelen, tot ieders tevredenheid. Ons levenswerk wordt overgedragen en we zijn blij dat het in goede handen is. Onze klanten kunnen nu terecht bij een betrouwbaar bedrijf met eigenaars die kwaliteit en klantentevredenheid even belangrijk vinden als wijzelf.”

Overname in de praktijk 

Praktisch betekent de overname dat de technische ploegen en het magazijn zich centraal in Aalst zullen situeren. De leveringen gebeuren daar en Smuk zal ook de uitvalsbasis worden van de drie duo’s technici. De drie plaatsers van Smuk krijgen het gezelschap van de drie installateurs van Suncomfort. Daarnaast zal ook nog een servicemonteur actief zijn.

De showrooms van Smuk (Aalst/Erembodegem) en Suncomfort (Zellik/Asse) zullen elk blijven bestaan. Er staat op termijn wel een uitbreiding van de bestaande showroom in Zellik op het programma.

Beide firma’s zullen online terug te vinden zijn op de vernieuwde website van Suncomfort: www.suncomfort.be. Ook op de diverse sociale mediakanalen vindt men Suncomfort.

Synergiën

De overname betekent vooral op vlak van planning, financiën en marketing een aantal synergiën. Deze domeinen zullen dus overkoepelend beheerd worden. Zo zal onder meer het softwarepakket dat op maat van Suncomfort werd gemaakt, ook bij Smuk geïmplementeerd worden. Die digitalisatie zorgt ervoor dat de monteurs paperless op weg kunnen met gebruik van een tablet-PC. De commerciële organisatie blijft wel per vestiging (Aalst en Zellik) geregeld.

Renson Premium Ambassador 

Als Premium Ambassadors zijn zowel Smuk als Suncomfort al jarenlang het eerste aanspreekpunt voor Renson-klanten in de buurt. Met de overname breidt Suncomfort zijn actiegebied ook uit naar de Aalsterse regio.

Chris Verstraete (Renson): “Bij Renson zijn we zeer tevreden met de keuze van Suncomfort als overnemer van Smuk. De Renson Premium Ambassador uit Zellik kent het Renson DNA en is zeer vertrouwd met de producten. Met de overname kan de vertrouwde aanpak van Smuk voor de Aalsterse klanten voortgezet worden, met een frisse touch van een nieuwe generatie. Wij wensen Suncomfort alvast alle succes toe.”

De Renson Premium Ambassadors zijn een selecte groep van kwaliteitsverdelers in de markt. Het Renson Premium Ambassador kwaliteitslabel houdt in dat je als jarenlange verdeler van Renson 100% ervaring hebt met de producten. Zowel commerciële als technische productkennis zijn hier van cruciaal belang.

V.l.n.r.: Elke van Oost & Koen Coffé (Suncomfort) en Kristine De Veirman & Marc De Wulf (Smuk)
V.l.n.r.: Elke van Oost & Koen Coffé (Suncomfort) en Kristine De Veirman & Marc De Wulf (Smuk)

Over Suncomfort
Suncomfort is een familiebedrijf uit Zellik (Asse) dat sinds 2004 dé specialist in zonwering is. De firma legt de focus op topkwaliteit, zowel qua producten als qua service voor, tijdens en na aankoop. Suncomfort denkt steeds mee met de klant en gaat op zoek naar een oplossing op maat. De eigen montageploeg verzorgt de plaatsingen tot in de kleinste details. In hun showroom – met adviserend team – kan men de meeste producten uit het aanbod bekijken en proberen.

Over Smuk
In 1988 startte Smuk als eenmanszaak gespecialiseerd in horren. Toen de aluminium terrasoverkappingen in opmars waren, sprong de firma mee op te trein en werd het één van de hoofdverdelers van Renson. Sinds 2018 is Smuk als Premium Ambassador gespecialiseerd in alles betreffende klimaatcontrole, buitencomfort en home control. Het bedrijf heeft een toonzaal van ruim 500 m² in Erembodegem (Aalst), een vast team van gemotiveerde plaatsers en meer dan 30 jaar ervaring.

Over Renson
‘Creating healthy spaces’, zo luidt de baseline én missie van Renson. Als trendsetter in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ zweert dit dynamisch en snelgroeiend familiebedrijf bij natuurelementen als licht en lucht die – slim ingezet – aan de basis liggen van een gezonde leef- en werkomgeving voor iedereen. Hoewel sterk lokaal verankerd sinds zijn ontstaan in 1909, draagt Renson zijn visie ook steeds internationaler uit, getuige het sterke distributienetwerk dat intussen tot de USA, het Midden-Oosten, Azië en zelfs Australië reikt.